Scheidsrechter

Heijnen, H.L.W.

Voetbalverslag    VV Elsendorp 1   Koningslust.

Vol goede moed en met een eerste lente zonnetje reisden voetbalminnend Koningslust menig voetbalveld voorbij om uiteindelijk via een groot gedeelte van de middenpeelweg gevolgd te hebben  bij VV Elsendorp uit te komen. Deze Brabantse ploeg zal gezien de stand op de ranglijst er alles aan doen om de punten thuis te houden. Voor Koningslust betekent dit als hekkensluiter dat alles er aan gelegen is om de punten mee naar huis te nemen.

Om 15.00 uur fluit scheidrechter Heinen uit Meyel voor het begin signaal. Dit is voor Tim Donkers de pupil van de week om te laten zien wat scoren is, en vakkundig verschalkt hij Dennis Janssen. Helaas komt dit doelpunt voor Elsendorp niet in het boekje van de scheidsrechter, die overigens zijn werk deze dag uitstekend uitvoerden. We zijn nog geen twee minuten onderweg of de eerste vrije trap komt op naam van Nick Rongen die direct in zijn snelheid gestopt word. Twee minuten later Probeert Bram Kessels met een schot op goal het scorebord doen veranderen in het voordeel van Koningslust. Ook als Rik Wijnands probeert door te breken word hij onrechtmatig gestopt, wat de volgende vrije trap opleverd. Dit geeft direct de verhouding op het veld weer. Elsendorp fysiek sterker en Koningslust voetballend de betere ploeg. In de 13e minuut veroorzaakt Chris Lemmen een strafschop op ongeveer 35 meter van het doel. Dit leverde verder geen gevaar op voor Dennis Janssen. Enkele minuten later is het Nick Rongen die op snelheid weer gevloerd wordt wat niet meer dan een vrije trap oplevert. Drie minuten later weer het zelfde verhaal, maar deze keer trekt scheidsrechter Heinen de gele kaart voor Harry Toonders van Elsendorp die verder deze wedstrijd op z’n tellen moet passen. In de 21e minuut is het Elsendorp die gevaarlijk voor Dennis Janssen een kans verprutst tot opluchting van de Gona aanhang. Daarna word Koningslust sterker en zet meer druk op de Elsendorp defensie. Dit leid tot enkele kansjes die eerst door Nick Rongen en even later met een schot op goal door Rik Wijnands gemist worden. Ondertussen probeert Elsendorp met nog twee kanslozen schoten op goal de stand voor rust nog te veranderen. Verder leverde het een speler van Elsendorp nog geel op voor het onreglementair neerleggen van de tegenstander. Hiermee zijn de wapenfeiten van de eerste helft beschreven en gaan we met z’n alle naar de thee of koffie.

Bij aanvang van de tweede helft heeft het zonnetje plaatsgemaakt voor regen. Ook het veldspel veranderd niet in positieve zin. Dit leid in de 50e minuut tot een gaos voor de goal bij Denis Janssen waar met veel stunt en vliegwerk het doel leeg  gehouden kan worden. Drie minuten later is het een speler  van Elsendorp die de volgende gele kaart in ontvangst neemt. De 63e minuut betekend een voorsprong voor Elsendorp. Het is Mart vd Boogaard die de 1-0 aantekent. Dit is voor Gona het sein om meer gas te geven en leid dan 3 minuten later ook tot een gevaarlijke situatie voor het doel van Elsendorp. Rik Wijnands ziet zijn schot dan ook rakelings voorbij het doel gaan. Ook aan de andere kant ziet Elsendorp de bal net over de goal bij Dennis Janssen gaan. In de 70e minuut wisselt trainer Ruud van Enckevort de moegestreden Rob Lemmen voor Chris Kurvers waardoor de opstelling een iets aanvallender karakter krijgt. Koen Ottenheim en Bram rongen schuiven een plekje naar voren om de druk op het doel van Elsendorp op te voeren. Tevens wisselt Tommy Janssen zijn plaats in voor Freek Kessels en Komt Joey Strijbos voor Peter Janssen in het veld. De reguliere speeltijd zit er op als Freek Kessels nog ongelukkig tegen geel aanloopt. Alle hoop is bij de supporters al opgegeven als Nick Rongen nog een keer goed doorzet en uiteindelijk de bal  op het hooft van Rik Wijnands plaatst waarna deze prima inkopt. 1-1 is de einduitslag wat voor beiden ploegen onderin de ranglijst geen tevreden gevoel moet geven. Wil Koningslust onderin op de ranglijst wegkomen, dan zal er gewonnen moeten worden. Volgende week thuis tegen ONDO gaat dit ongetwijfeld gebeuren.