4 december 2011 14:30

Verschaeren, A.M.

Wedstrijdverslag Milheezer Boys - Koningslust 4 december 2011.

Koningslust met “lege schoen”.

GONA heeft op zaterdagavond de schoen, met daarin het wensenlijstje voor de “broodnodige” drie punten,  onder de schoorsteenmantel gezet. Sinterklaas en Zwarte Piet hebben de mooie, door de selectie ingekleurde tekeningen dankbaar in ontvangst genomen. Milheezer Boys heeft dat, bij navraag, ook gedaan. Wat het verschil deze zondagmiddag heeft gemaakt is dat de Brabantse groen-witten er ook nog een wortel, ’n snee brood en wat water bijgezet hebben. De “bebaarde mijterdrager en de donkere, met muts getooide, helpers” hebben  deze paardvriendelijke geste gewaardeerd door er drie punten voor in de Milheezer schoen te leggen. GONA moet het even doen met de “in één of andere hoek liggende” pepernoten. Met nog een week voor de boeg heeft geel-zwart deze aankomende zondag gevonden en kan dan de kentering thuis tegen de RKPVV uit Helmond ingezet worden. Die kentering heeft er vanmiddag, na het fluitsignaal van “scheids” Verschaeren uit Someren niet ingezeten. Hoewel? In de 61e minuut, bij de stand 1-1, wordt GONA een “pepernootzuivere” pingel onthouden. Milheezer Boys kruipt dan door het oog van de naald om dan 2 minuten later, uit een indirecte vrije schop wegens het roepen van een, niet alleen in deze Sinterklaastijd bekend, drieletterwoord de winnende 2-1 binnen te schieten. Drie beslissende minuten waarin het dus net zo marsepein als chocoladeletter had kunnen zijn. Milheezer Boys start aanvallend en aftastend. Dennis Janssen mag in de 17e minuut redden en ziet de daaropvolgende inzetten van groen-wit over en langs gaan. In de 36e minuut toch de Brabantse voorsprong. Ton Verrijt laat Giel van den Broek de openingstreffer scoren. De chocoladesmaak van de 1-0 is van korte duur. Koen Ottenheijm scoort op aangeven van Chris Lemmen 2 minuten later al de 1-1. Als Milheezer Boys en daarna Peter Janssen verzuimen te scoren mag er suikerzoete thee gedronken worden. Het eerste kwartier is het eenrichtingsverkeer richting GONA-doel. ’n Ware groenwitte belegering. Het wachten is op de voorsprong van Milheezer Boys. Nadat Nick Rongen, de eerste GONA-aanval na de rust, de paal “getest” heeft, breken de drie minuten aan. GONA, geen elfmeter na het platleggen van Chris Lemmen door keeper Tom Verschuijten en Daan Verheijen schiet, na het tikje, de indirecte vrije schop voor Milheezer Boys binnen. Koen Ottenheijm laat zich vervangen door Chris Kurvers en even later neemt Roel Wijnands de plaats in van Rob Lemmen. Vele kansen volgen elkaar op. Nadat Milheezeer Boys enkele zekere mogelijkheden onbenut heeft gelaten krijgt Chris Lemmen van Bram Rongen de kans om de stand gelijk te trekken. De doellat ligt echter te laag. Joey Strijbos ruilt met Tim Janssen en GONA kiest voor het één op één spel. 2 Minuten voor tijd kan Bram Rongen de steekbal van Bram Kessels niet omzetten in een chocolade munt. Na negentig minuten heeft GONA, terugdenkend aan de “drie minuten” nog een bittere smaak in de mond. Milheezer Boys, net iets beter dan GONA, blijft koploper en GONA moet vol aan de bak om “niet in de zak” terecht te komen. Tot zondag op De Lust!