Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Een 2-2 gelijkspel was eigenlijk een uitslag waar beide ploegen niets aan hadden. Koningslust was erbij gebaat om het gat met de nummer 13 SVEB te verkleinen wat op 5 punten bleef doordat SVEB ook gelijk speelde. En Grashoek wilde zich graag definitief veilig spelen wat ook niet lukte. Voor Grashoek zijn de vooruitzichten echter een stuk gunstig dan voor de buren uit Koningslust. Grashoek heeft 9 punten voorsprong op SVEB met nog 3 wedstrijden te spelen en is daarmee bijna zeker van lijfsbehoud.

Alles leek in het eerst half uur erop dat Grashoek het doel van deze middag, lijfsbehoud veilig stellen ging halen. In de 9e minuut kwam Grashoek op een 1-0 voorsprong door een geplaatste schuiver van Chris Hunnekens. Lang daarna was er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht. Grashoek hield Koningslust op gepaste afstand van het doel waardoor de gasten niet echt verder kwamen dan wat afstandsschoten. Vooral Roel Ghielen mocht uithalen maar vond Koen Clephas op zijn weg of zag de bal langs of over gaan. In de 32e minuut kantelde wedstrijd echter volledig. Roel Ghielen kreeg een riante kans vanaf 11 meter nadat Roy Bos binnen de 16 meter onreglementair was gestopt door Tjerk van Sleeuwen. Deze kans liet Roel zich niet ontnemen en bracht zijn ploeg daarmee duidelijk terug in de wedstrijd. De Grashoekmachine haperde en Koningslust rook zijn kans. In de 42e minuut was het weer raak. Bram Rongen kon over rechts vrij doorlopen en de bal panklaar voor het inschieten afleveren bij Roy Bos. Plotseling zag de wereld er heel anders uit voor Koningslust met een 1-2 ruststand.

In de 2e helft lukte het Koningslust echter niet om de ingeslagen weg van de eerst helft te vervolgen. Het was duidelijk Grashoek dat iets wenste recht te zetten en daar ook snel een beloning voor kreeg. Erwin Pijnenburg werd in de 56e minuut bediend door Niek Schilder en draaide zich mooi vrij waarna hij de bal met een zuiver geplaatst schot achter doelman Mick Berkers schoot. Grashoek rook de winst en kreeg hier ook diverse goede kansen voor maar Mick voorkwam een nederlaag met een paar mooi reddingen op inzetten van Levi Lopez Gonzalez en Erwin Pijnenburg. Koningslust lukte het maar moeizaam om in deze  2e helft uit zijn schulp te kruipen. Koen Clephas moest een paar keer handelend optreden bij inzetten van Wouter Coolen en Roel Ghielen maar hij deed dit solide en vakkundig. Erwin Pijnenburg kreeg nog een riante kans op de winnende treffer toen hij door Chris Hunnekens vrij op Mick Berkers werd afgestuurd. De bal sprong echter te ver vooruit waardoor deze kans snel verkeken was. Achteraf hadden beide ploegen vrede met de 2-2 einduitslag. Grashoek gaat volgende week op bezoek bij Meterik en Koningslust ontvangt SVEB.