... (penalty)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

5 maart 2017 14:30

Jaspers, E.A.S.P.

Wegens vele blessures begint Koningslust met een enigszins geïmproviseerde opstelling aan de  wedstrijd. Bij alle geblesseerde spelers die er al waren voegt Rik Wijnands zich in de 8ste toe met een blessure aan de rug. Voor hem komt Bas Lemmen binnen de lijnen. In de openingsfase is het Koningslust dat probeert te voetballen. R.K.D.S.O. probeert er via counters af en toe overheen te komen. In de 15de minuut opent Koningslust bijna de score, via een goede aanval komt Jurjen Verbong in stelling om op goal te schieten maar de keeper van R.K.D.S.O. weet zijn inzet te keren. Koningslust blijft vervolgens het betere van het spel houden. Tussen de 25ste en 30ste minuut krijgt R.K.D.S.O. een aantal vrijetrappen die voor enkele gevaarlijke situaties zorgen voor het doel van Koningslust. Vervolgens krijg Koningslust weer een mogelijkheid waarbij Bram Rongen via een inworp wordt bereikt en uit de draai bij de keeper in de handen schiet. In de 38ste minuut is het dan raak voor Koningslust, Roel Ghielen legt de bal breed op Rik Bos die vervolgende onberispelijk binnen schiet. Na het doelpunt wordt het spelbeeld rommeliger en speelt het spel zich vooral af op het middenveld tot de scheidsrechter voor de rust fluit. Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde Koningslust probeert te voetballen waarbij R.K.D.S.O. het vooral moet hebben van hard werken en counters. In de 50ste minuut probeert Jurjen Verbong nogmaals het net te vinden maar ook deze keer eindigt zijn mooi gekrulde schot in de handen van de keeper. Uit het niets komt vervolgens een steekpass van de defensie van R.K.D.S.O. die het hele middenveld doorkruist en de defensie van Koningslust verrast. De spits van R.K.D.S.O. weet hier wel raad mee en zet de stand op 1-1. Hierna wordt het spel steeds grimmiger waardoor de scheidsrechter in de 55ste minuut de eerste gele kaart van de wedstrijd moet trekken voor een speler van R.K.D.S.O. na een overtreding op Bram Rongen. Dan is het Roel Ghielen die goed op let en de drukt zet op een terugspeelbal van R.K.D.S.O. op de keeper. De Keeper van R.K.D.S.O. verspeeld hierdoor de bal en we kunnen 2-1 op het score bord schrijven. Koningslust probeert de 3-1 te maken en Nick Rongen neemt het doel van R.K.D.S.O. onder vuur. Hierbij wordt zijn inzet onreglementair via een arm van een speler van R.K.D.S.O. gekeerd. De scheidsrechter geeft hiervoor een penalty die Bram Rongen feilloos binnen schiet. R.K.D.S.O. geeft zich echter nog nier gewonnen en het spelbeeld wordt wat ruwer met verschillende overtredingen van beide kanten als gevolg. In de 75ste minuut krijgt ook R.K.D.S.O. een penalty toegewezen na een overtreding binnen de zestienmeter van Bas Lemmen. Ook R.K.D.S.O. weet deze te benutten. Hierna blijft het spelbeeld rommelig maar weet Koningslust verdient de 3 punten thuis te houden.