Mannen zondag, 1, 5e klasse E

7 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Bouw, M

Koningslust begon sterk en aanvallend aan de wedstrijd. st Helenaveen/Griendtsveen had hier niet echt een antwoord op en had veel overtredingen nodig om de aanval van koningslust te stoppen. Na 15 min.

voetballen werd er weer een onbesuisde overtreding gemaakt door een speler van de thuisploeg en hadden ze al de tweede gele kaart en zeker niet de laatste van de wedstrijd te pakken. De genomen vrijetrap kwam terecht in de voeten van Roel Ghielen die na een goede loop actie de bal wilde voorgeven, alleen werd zijn voorzet door de arm van de verdediger van st Helenaveen/Griendtsveen in het zestienmeter gebied gestopt. De goed fluitende scheidsrechter hoefde hier niet lang over na te denken en legde de bal op de stip. Bram Rongen legde aan om de penalty te nemen, zijn schot kwam tegen de keeper aan, maar in tweede instantie wist hij alsnog de bal binnen te tikken voor de 0-1. Koningslust probeerde de voorsprong te vergroten en de thuisploeg hanteerde alleen maar de lange bal. Al ontstond daaruit wel een gevaarlijk moment, zo viel de bal over de verdediging heen in de voeten van de aanvaller van st Helenaveen/Griendtsveen, die zo alleen op de keeper kon doorlopen. De goed optredende Niels Jeuken zorgde ervoor dat de aanvaller in een niet scorende positie terecht kwam, waardoor de aanval met een sisser afliep. Een paar minuten voor rust wist Koningslust uiteindelijk de voorsprong te vergrootten. Na een goede steekpass van Jurjen Verbong op Nick Rongen, die goed wegdraaide bij zijn verdediger en de bal over de keeper heen in het doel schoot. Daarop volgde nog twee kansen maar Roy Bos zag zijn kopbal net naast gaan en Bram Rongen zijn schot werd gestopt door de keeper, waardoor Koningslust met een 0-2 voorsprong ging rusten.

st Helenaveen/Griendtsveen had duidelijk in de gaten, dat Koninglust nog bezig was met de rust en wisten direct vanuit de aftrap na een actie over links de volledig vrijstaande spits in de spelen, die de bal hard binnenschoot 1-2. Koningslust probeerde het voetballend op te pakken maar het spel verliep moeizaam. Halverwege de tweede helft lukte het Koningslust uiteindelijk toch om de voorsprong te vergroten. Na een goede loop actie van Roel Ghielen, die de één-twee aanging met Wouter Coolen en de bal daarna netjes langs de keeper binnen schoot. Niet veel later was het weer raak een schot van Rik Wijnands belande over de verdediging heen in de voeten van bram Rongen, die alleen op de keeper kon aflopen en de bal over de keeper heen lobde en zo Koningslust op een 1-4 voorsprong zette. Koninglust probeerde de rest van de wedstrijd de voorsprong nog te vergroten, maar verder dan een schot voorlangs van Wouter Coolen en Wesley Goeden kwamen ze niet. Het lukte de thuisploeg uiteindelijk niet om de wedstrijd met 11 man te beëindigen, net voor tijd werd er een zware overtreding begaan op Tommy Janssen wat bestraft werd met een rode kaart.