90'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

19 maart 2017 14:30

Meulendijks, B.

Koningslust ontving op een winderig sportpark De Lust tegenstander Hegelsom. Een tegenstander met titelaspiraties. In de eerste minuten waren het de gasten uit Hegelsom die het beste van het spel hadden. Aangemoedigd door de fanatieke supporters uit Vak 9 zetten de gasten de Koningsluster defensie onder druk. Koningslust had daar niet meteen een goed antwoord op. In de achtste minuut kwam Hegelsom dan ook terecht op een 0-1 voorsprong, nadat Liam de Vries een fraaie solo met een stiftje afrondde.

Die tegentreffer was voor de thuisploeg het signaal om er een schepje bovenop te doen. Overal op het veld werden felle duels uitgevochten en voor de toeschouwers ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd. Het spel speelde zich daarbij met name op het middenveld af, grote kansen werden nauwelijks gecreëerd. Zo’n tien minuten voor rust, kreeg Koningslust een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Uit de scrimmage die daaruit ontstond wist Bram Rongen met een bekeken schuiver te scoren: 1 -1.

Na de rust was het Koningslust dat beter uit de startblokken kwam. Fel en met snel aanvallend spel werd Hegelsom in het defensief gedrongen. In de 49e minuut leverde dat bijna een voorsprong op, maar het schot van Bram Rongen belandde op de lat. Een goede tien minuten later trok de drummende topscorer van Koningslust opnieuw op naar het vijandelijke doel, maar nu was het de goed keepende Jerry Gruntjens die hem het scoren belette. Vijf minuten later werd de aanvalsdrift van Koningslust toch beloond. Na slordigheden in de verdediging van Hegelsom kwam de bal voor de voeten van Roy Bos. Hij aarzelde niet en met een goed schot zorgde hij voor een 2 – 1 voorsprong voor de thuisploeg.

In de slotfase drongen de rood-witten uit Hegelsom nog wel aan, maar lang leek het er op dat Koningslust de voorsprong zou vasthouden en de drie punten in eigen huis zou houden. In de 88e minuut kwam dan toch nog de gelijkmaker. Na een rommelige aanval belandde de bal bij de vrij staande Bas Stappers. Hij had vervolgens voldoende tijd om met een bekeken schot in de verre hoek de eindstand te bepalen op 2 – 2.