87'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

15 april 2017 18:00

Schnitzler, A.J.M.

In de wedstrijd tegen America is Koningslust vastbesloten om 3 punten te pakken. Het is namelijk de laatste kans voor de club om nog iets uit het seizoen te halen. Het was een kleine kans, maar dat weerhoud Koningslust er niet van om te winnen.

In het begin van de wedstrijd neemt America het voortouw en laat zien dat ze niet voor niks naar Koningslust zijn afgereisd. Ze spelen feller en creëren daardoor als snel een grote kans die niet word benut door de nummer 10 van America. Verder krijgen ze nog een aantal doelpogingen in de vorm van schoten op doel, maar deze zijn ongevaarlijk. Na ongeveer 10 minuten spelen komt Koningslust meer in de wedstrijd en laat zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. In de 16e minuut krijgen ze al een grote kans die Tommy Janssen helaas niet weet te benutten. Kort daarna heeft Bram Kessels een poging en schiet de bal snoeihard richting doel, maar deze bal werd gekeerd door een speler van America. Ook America krijgt nog een kans in de 19e minuut door een prachtige steekpass met een minder mooi eindresultaat. Na een dieptepass van Koningslust weet Rik Bos de bal precies op het hoofd van Peter Janssen te leggen, die hem vervolgens degelijk afwerkt. 1-0 Het is even rustig totdat Bram Rongen een actie maakt en daarmee de bal aan Peter Janssen af kan leggen, die de bal dit keer niet weet te verzilveren. Koningslust creëert veel kansen en in de 38e minuut  is het dan ook raak voor Jurjen Verbong, die de bal goed in het net weet te schieten. Net voor de rust krijgt America nog een grote kans, maar keeper Roel Hunnekens weet zijn doel schoon te houden.

In de 2e helft veranderd er niet veel in het voetbal. Koningslust krijgt de meeste kansen en America speelt slordig. Dit leidt al snel tot en kans voor Roy Bos, die de bal net over kopt. America geeft zich nog niet gewonnen en laat dit zien met een afstandsschot in de 57e minuut, die in het net van doelman Roel Hunnekens eindigt. 2-1 Er is frustratie te zien in de ogen van de spelers van Koningslust en dan krijgt Rik Wijnands ook al snel een gele kaart na een minder snuggere overtreding. Ook aan de kant van America valt een 2e gele kaart binnen 10 minuten, waardoor de linksbuiten van America het veld moet verlaten met rood. Het is even rustig op het veld totdat Nick Rongen zijn broer voor het doel weet te zetten, maar Bram Rongen weet deze kans niet te benutten. Koningslust geeft steeds meer druk waardoor ze ook steeds meer kansen krijgen. Jurjen Verbong weet een van deze kansen te benutten door een voorzet van Tommy Janssen in de 85e minuut. 3-1. Om het af te maken weet Koningslust nog een keer te scoren na een kopbal op doel van Wesley Goeden, die via de lat het hoofd van Peter Janssen  weet te vinden en die prachtig binnen kopt. 4-1 Het spel is na deze goal in de 87e minuut wat minder en Koningslust voetbalt de wedstrijd netjes uit.

Koningslust heeft de periode niet meer binnen kunnen slepen door het puntenverlies van Grashoek op maandag 17 april tegen Neerkandia, die in de laatste minuut met 1-2 verloren, waardoor de 2e periode naar Neerkandia gaat.