94'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

11 december 2016 14:15

Gruijters, J.H.N.

Koningslust leek goed te beginnen aan de wedstrijd al na 1 min. voetballen was er al een grote kans voor Peter Janssen, maar zijn kopbal ging naast. Kronenberg deed er alles aan Koningslust niet te laten voetballen en na 10 min spelen werd dat beloond met een doelpunt voor Kronenberg. Een bal van links kwam precies in de voeten van de aanvaller van Kronenberg die meteen schoot en de bal over Mick Berkers wist te werken in de goal.

Lang kon Kronenberg niet genieten van hun voorsprong een paar minuten later werd de lange bal gegeven door Bram Rongen. De bal stuiterde over de uitkomende keeper van Kronenberg heen en de goed door gelopen Roel Ghielen kon de bal binnen tikken. Koningslust probeerde op voorsprong te komen, maar verder als een paar kleine kansen kwamen ze niet en moesten genoegen nemen met een 1 – 1 ruststand.

Na rust liet Koningslust duidelijk zien te willen winnen en er werden veel kansen gecreëerd. In de 15e min. van de tweede helft was er de voorzet van Wesley Goeden, die niet goed werd weggewerkt door de verdediging en recht in de voeten kwam van Jurjen Verbong, zijn schot ging net langs het doel. Halverwege de tweede helft werd Nick Rongen gewisseld Niels Jeuken kwam voor hen in de plaats. Niet veel later kreeg Koningslust een vrije trap, die genomen werd door Bram Rongen en perfect werd in gekopt door Roel Ghielen. De keeper van Kronenberg wist de bal nog net te redden, alleen wist Peter Janssen in tweede instantie toch nog te scoren. Kronenberg probeerde nog terug te komen, maar de grootste kansen waren voor Koningslust. 10 min voor tijd was het Bram Rongen die goed over links kwam en de voorzet op de volledig vrij staande Peter Janssen gaf. Het schot van Peter Janssen was echter te slap en de keeper wist nog te redden. Al ver in blessuretijd kreeg Jurjen Verbong nog een kans om te scoren na een goede solo actie, maar zijn schot ging voor langs. De laatste aanval was voor Kronenberg, die daaruit een vrije trap wisten te versieren op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap werd hard en onhoudbaar voor de keeper binnen geschoten, waardoor Koningslust genoegen moest nemen met 1 punt.