90'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

4 december 2016 14:15

Knoben, P.M.F.

De 0 - 7 overwinning van vorige week had Koningslust duidelijk goed gedaan. Koningslust begon sterk aan de wedstrijd en al na 2e min was er de eerste grote kans voor Koningslust. Het schot van Peter Janssen belande echter op de lat en in tweede instantie kon zijn kopbal nog net gered worden door de keeper van Helenaveen/Griendtsveen. Niet veel later was het dan toch raak, Bram Rongen schoot na een goede solo actie de bal van afstand over de keeper heen in de goal. Helenaveen/Griendtsveen ging iets feller voetballen en halverwege de eerste helft kwamen ze nog een keer gevaarlijk door het midden, maar het schot belanden in de handen van Mick Berkers. Daarna was het weer de beurt aan Koningslust, na een goede solo actie van Nick Rongen over rechts die de bal perfect klaar legde op Roel Gielen die bal zo binnen kon tikken. Net voor rust maakte Koningslust er nog 3 - 0 van, een crosspass van Nick Rongen belande in de voeten van Bram Rongen, die na een goede solo actie de bal binnen schoot.

In de tweede helft veranderende er niet veel aan het spelbeeld, al na een paar minuten voetballen wist Roel Ghielen zijn tweede goal te maken, na een goede voorzet van Bram Rongen. Halverwege de tweede helft maakte Bram Rongen zijn derde treffer van de wedstrijd, na een perfecte steekpass van Peter Janssen op bram, die de uitkomende keeper voorbij speelde en de bal zo binnen kon tikken. De grootste kans voor Helenaveen/Griendtsveen kwam niet veel later, na een actie over rechts werd de volledig vrijstaande spits aangespeeld, maar zijn schot ging ver over het doel. Met nog 20 minuten te voetballen werden Tommy Janssen en Peter Janssen gewisseld, voor hun in de plaats kwamen Roy Bos en Niels Jeuken. De nog fitte Niels Jeuken besloot maar meteen een één tweetje aan te gaan met Bram Rongen, waardoor hij alleen op de keeper af kon lopen en de bal netjes binnen schoot. In de alle laatste minuut kreeg Koninglust nog een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied, de vrijetrap van Bram Rongen werd onhoudbaar voor de keeper binnen gekopt  door Rik Lemmen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7 - 0 overwinning.