...

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

13 november 2016 14:30

Verhaegh, M.J.M.

In een gelijk opgaande wedstijd waren de beste kansen voor Koningslust dat eindelijk weer eens een overwinning pakte tegen Kessel.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Kessel. Vlot combinerend zetten de gasten de thuisploeg onder druk. In de zesde minuut leidde dat tot een gevaarlijke aanval over de linkerflank. De voorzet van links kwam ten slotte bij Mike Verlaak, die bij de eerste paal net naast kopte. De druk op de verdediging van Koningslust hield daarna aan. In de 13e minuut de eerste aanval van Koningslust. Vanuit de verdediging een pass van Rik Wijnands op Niels Jeuken, die speelde direct door op Bram Rongen. Bram omzeilde de laatste verdediger en bleef alleen voor doelman Tom Ottenheim koelbloedig: 1-0. In het vervolg van de eerste helft kregen de toeschouwers een gelijk opgaand spelbeeld te zien zonder echte kansen. In de slotfase kwamen die nog wel. Twee kansen voor Koningslust. Zowel Bram Rongen als Roy Bos wisten keeper Tom Ottenheim niet te verschalken met een 1-0 ruststand als gevolg.

Na de rust kwam Kessel aanmerkelijk feller uit de kleedkamers dan de thuisploeg. In de 47e minuut schoot Bram Geraedts nog net over, maar vier minuten later was het dan toch wel raak. Willem Kruijk schoot vanuit een voorzet van rechts snoeihard binnen: 1-1. Lang konden de Kesselnaren niet van de gelijke stand genieten. In de 55e een dieptepass van Koningslust- voorstopper Rik Wijnands op Peter Janssen, die geen moment twijfelde: 2-1. Vijf minuten later zorgde een vrije trap van diezelfde Peter Janssen opnieuw voor gevaar, maar met kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen door de Kesselse verdediging.

De Koningsluster thuisploeg ging met de 2-1 voorsprong de slotfase in. Een fase waarin in de laatste weken veel punten werden verloren. In de 80e minuut was het Bram Geraedts die bijna tekende voor de gelijkmaker, maar zijn inzet werd goed gestopt door keeper Mick Berkers. In de 86e minuut aan de overkant een overtreding op Roy Bos in het strafschopgebied. Bram Rongen was vanaf elf meter trefzeker en tekende daarmee voor de 3-1- eindstand.