... (penalty)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

6 november 2016 14:30

Janssen, K.

Na twee nederlagen op rij kreeg Koningslust de kans op drie punten tegen het laag geklasseerde Sporting S.T.. De spelers van Koningslust leken zich dat goed te realiseren en zetten vanaf de eerste minuut veel druk op de tegenstander. In de tweede minuut moest de uitstekende keepende Bram Willems al voor de eerste keer redden na een afstandsschot van Jurjen Verbong. Koningslust bleef de aanval zoeken en in de 11e minuut wist Roel Ghielen na een uitstekende dieptepass het net te vinden: 1-0. Ook na het eerste doelpunt hielden de geel-zwarten een groot overwicht resulterend in een aantal goede kansen. Met name Roel Ghielen was na een dik half uur gevaarlijk, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door een verdediger van Sporting S.T. Even later kwam Niels Jeuken alleen voor de keeper, zijn inzet werd door de keeper net gekeerd. In de 40e minuut de eerste echte tegenaanval van Sporting S.T.. Vanuit de rechtsbuitenpositie wist Bas van Aken keeper Mick Berkers te verschalken: 1-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, met een dominant Koningslust en een zwak spelend Sporting S.T. Koningslust wist het overwicht ook goed om te zetten in kansen. Bram Rongen miste in de 55e minuut nog vrij voor de keeper, maar Niels Jeuken zette met een lob in de 60e minuut Koningslust op een verdiende 2-1 voorsprong. Koningslust bleef daarna de aanval zoeken. De kansen regen zich aaneen. Nick Rongen vanaf links in het zijnet, Peter Janssen een vrije trap vanaf 20 meter keihard op de paal, Roel Ghielen een lastig schot ternauwernood gestopt door de keeper en Nick Rongen na een solo een schot op de paal. In de 85e minuut trad vervolgens een oude voetbalwet in werking. Als je ze zelf niet maakt… Na slordig verdedigen zag keeper Mick Berkers zicht genoodzaakt om een aanvaller van Sporting S.T. onreglementair te stoppen. Voor de uitstekend leidende scheidsrechter Janssen uit Swalmen geen andere mogelijkheid dan het toekennen van een strafschop. Aanvoerder Tim van Rijswick benutte die strafschop met een zuiver schot in de linkerbenedenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Opnieuw geeft Koningslust de zege in de slotfase uit handen.