2 - 3

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

9 oktober 2016 14:30

Linders, A.F.M.M.

Op deze prachtige herfst dag moesten de mannen van Koningslust vandaag uit voetballen tegen VV Hegelsom. Nog maar 1 wedstrijd hebben de mannen uit Koningslust weten te winnen dit seizoen. Hoogste tijd dus om weer punten te pakken.

Al vroeg in de wedstrijd was al te zien dat beide teams wilde winnen. Het spel ging snel op en neer en aan beide kanten waren er veel kleine kansen. De eerste grote kans was voor Koningslust. Een boog bal van Bram Kessels ging over de verdediging heen op Bram Rongen die zo alleen op de keeper kon aflopen, zijn schot werd echter verwerkt tot een corner. Na 30 min. voetballen moest Peter Janssen geblesseerd uitvallen en Wesley Goeden kwam voor hem in de plaats. De nog fitte Wesley Goeden besloot meteen druk te zetten op de verdediger van Hegelsom, die daardoor gedwongen werd de bal terug te spelen op de keeper. Bram Rongen speelde hier goed op in en wist de bal voor de keeper weg te pakken, waarna hij zo kon doorlopen op goal en de bal binnen kon tikken. Net voor rust kreeg Hegelsom nog een vrije trap, maar die werd in de muur geschoten en zo ging Koningslust met een 0-1 voorsprong rusten.

Na rust was duidelijk te zien dat Hegelsom niet van plan was te gaan verliezen tegen Koningslust en gingen ze met meer man naar voren voetballen en probeerde zo Koningslust onder druk te zetten. Hierdoor kreeg Koninglust wel meer ruimte voorin en was er de kans om te gaan counteren. Dat gebeurde dan ook, na een ingooi van Hegelsom die goed werd opgepakt door Rik Wijnands, werd de steekpaas op Jurjen Verbong gegeven, die op zijn beurt weer een steekbal op Roel Ghielen gaf, die na een goede loop actie de bal netjes onder de keeper door schoof in de goal. Niet veel later was het de beurt aan Hegelsom een voorzet van links kwam op het hoofd van de helemaal vrij staande Guido Kauffeld, die de bal wist binnen te koppen. Nog geen minuut later was het weer Guido Kauffeld die vrij kon inkoppen, alleen wist ditmaal Mick Berkers de bal te stoppen, waardoor het 1-2 bleef. Met nog een paar  minuten te spelen, werd Roy Bos gewisseld en kwam Niels Jeuken voor hem in de plaats. Bram Rongen kwam niet veel later goed over rechts en legde de bal perfect klaar op de vrij staande Niels Jeuken, die de bal deze wedstrijd voor de eerste keer aanraakte en scoorde. Het bleef nog lang spannend deze wedstrijd, Hegelsom bleef druk zetten om toch nog proberen te scoren, maar Koninglust wist het doel schoon te houden. Ver in blessuretijd wist Guido Kauffeld uit een scrimmage nog de bal binnen te schieten waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-3 eindstand