Mannen zondag, 1, 5e klasse E

16 oktober 2016 14:30

Lemmens, E.

De derby Koningslust – Grashoek werd onder bijna perfecte weersomstandigheden gespeeld voor een publiek van ruim 250 toeschouwers. De toeschouwers kregen deze middag waar voor hun geld.

In de beginfase van de wedstrijd een spelbeeld waarin de beide teams elkaar aftastten. De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af en beide teams slaagden er niet meteen in gevaarlijk te worden. In de twaalfde minuut was het Grashoek dat voor het eerst echt gevaarlijk werd. Een vrije trap werd door Erwin Pijnenburg met een kopbal in de verre hoek meteen omgezet in een doelpunt: 0-1. Twee minuten later was dezelfde Erwin Pijnenburg opnieuw gevaarlijk, dit maal werd zijn afstandsschot door Koningslust-doelman Mick Berkers goed gestopt.

Daarna nam Koningslust het heft in handen. Het creëerde een overwicht op het middenveld dat ook tot kansen leidde. Grashoek doelman Koen Clephas kon zijn kwaliteiten laten zien bij twee goede afstandsschoten van Jurjen Verbong. Bram Rongen raakte in de 35e minuut de paal. De gelijkmaker hing duidelijk in de lucht. In de 39e minuut werd Bram Rongen goed diep gestuurd. Hij passeerde de laatste verdediger en de doelman: 1-1. Een minuut later werd het overwicht van Koningslust omgezet in een verdiende voorsprong. Nadat Roel Ghielen in het strafschopgebied onreglementair werd gestopt, schoot Bram Rongen de toegekende penalty onberispelijk binnen: 2-1. Lang kon Koningslust niet van die voorsprong genieten. In de 44e minuut pikte Chris Hunnekens de bal op aan de zijlijn. Hij passeerde twee verdedigers en ook de Koningslust goalie met een mooi schot: 2-2. Net voor de rust zette Jurjen Verbong de thuisploeg bijna weer op voorsprong, maar zijn schot belandde op de paal.

De gasten uit Grashoek kwamen na rust beter uit de startblokken. In de 46e minuut verdween een schot van Erwin Pijnenburg net voorlangs en even later voorkwamen keeper Mick Berkers en de lat dat Bas Maessen Grashoek op een voorspong zette. Koningslust nam vervolgens het initiatief weer over en in de 55e minuut leverde dat opnieuw een voorsprong op. Roy Bos kopte een vrije trap van Bram Rongen keurig in: 3-2. Daarna volgende een rommelige fase met veel balverlies aan beide zijden en een licht overwicht voor Koningslust. Koningslust leek de wedstrijd keurig uit te spelen naar een verdiende overwinning.

In de 87e minuut veranderde het beeld toch nog. Een slordige uittrap van de Koningslust keeper werd door Grashoek goed opgepikt op het middenveld. Een pass volgde op Erwin Pijnenburg aan de rechterkant. Zijn schot caramboleerde via de verre paal en de rug van de keeper in het doel: 3-3. Een minuut later was het opnieuw raak. Bas Gloudemans scoorde met een streep de 3-4. In de 90e minuut leek Koningslust langzij te komen . De inzet van de ingevallen Niels Jeucken belandde echter op de lat. De pijn voor Koningslust werd in de blessuretijd nog verder vergroot. Bas Maessen scoorde uit een terecht toegekende strafschop de 3-5 en in de slotminuut bepaalde Bas Gloudemans de eindstand op 3-6.