80'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

4 september 2016 14:30

Boulayounne, M.

Eén seizoen lang hebben de mannen van Koninglust mogen voelen hoe het is om te voetballen in de vierde klasse. Helaas door degradatie hadden de mannen van Koningslust vandaag de eerste wedstrijd weer in de vijfde klasse, uit tegen RKDSO uit Lomm. Natuurlijk wil Koningslust proberen weer terug te komen in de vierde klasse dit seizoen, al was dat in deze wedstrijd niet te zien.

In het begin van de eerste helft ging het nog allemaal goed. RKDSO liet zich ver terug zakken en Koningslust probeerde met opbouwend voetbal er door te komen. De eerste grote kans was ook voor Koningslust, Rik Wijnands ging vanuit een vrijetrap een één twee aan met Tommy Janssen, zijn schot belanden op de binnenkant van de paal, maar de bal rolde de verkeerde kant op in de handen van keeper. In de 20ste min. ging het mis een mislukte voorzet van RKDSO werd doorgekopt door Wesley Goeden terug op de keeper, alleen was Mick Berkens al uit het doel gekomen om de bal te pakken, waardoor de kopbal van Wesley over de keeper heen ging in de goal. RKDSO wist nu dat ze konden winnen en ging feller en harder voetballen. Niet veel laten werd er een overtreding gemaakt op Bram Kessels die geblesseerd het veld moest verlaten, Peter Janssen kwam voor hem in de plaats. Konigslust kreeg het steeds moeilijker om eruit te komen en na balverlies langs de zijlijn werd meteen de helemaal vrije staande spits van RKDSO aangespeeld, die vrij op de keeper kon aflopen. Jorg Jacobs schoot de bal onhoudbaar langs de keeper waardoor Koningslust net voor rust met 2-0 achter stond. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Koningslust nog een vrije tap, Bram Rongen schoot de vrije trap onderkant lat binnen wat de mannen nog wat hoop gaf.

Echter na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. RKDSO liet zich nog verder terugzakken en Koninglust had moeite met het opbouwen en vinden van de vrije mensen. In de 7de min. was het weer RKDSO die scoorde, een lange bal ging over de verdediging heen en kwam terecht in de voeten van de aanvaller van RKDSO. Jorg Jacobs kon weer alleen op de keeper aflopen en met een lobje over de keeper heen wist hij te scoren. Halverwege de eerste helft was het weer raak, Jorg Jacobs wist tijdens het opbouwen de bal te onderscheppen, waardoor hij weer alleen op te keeper kon afgaan en de bal langs de keeper schoot. Nog geen 10 min. later wist Jorg Jacobs wederom de bal te onderscheppen dit maal door een te zacht gespeelde terugspeelbal. De bal werd afgegeven aan Sejdo Mujanovic die de bal binnen schoot 5-1. Koningslust probeerde nog wat terug te doen. Bram Rongen zag zijn schot na goede solo actie op de binnenkant paal belanden recht in de voeten van Wesley Goeden, maar zijn schot ging recht op de keeper af. En zo is de eerste nederlaag van het seizoen een feit en kunnen de mannen van Koningslust deze wedstrijd het beste snel vergeten en zich klaar gaan maken voor de derby tegen Egchel volgende week