Zaterdag 18 mei E/F

Zaterdag 18 mei E/F

20 mei 2013 12:00


Op zaterdag 18 mei stonden diverse activiteiten op het programma, variƫrend van o.a. een ontbijtje, frisse wandeling, DE wedstrijden tegen de moeders en de Rabobank Penalty Bokaal. Een spannende dag voor vele spelers... want zouden ze de wedstrijd tegen hun moeders gaan winnen????

Zaterdagochtend om kwart over zes waren de eerste jongens al wakker en nog voor zeven uur was iedereen wakker. Liggend in bed genoten de jongens en meiden van cartoonnetwork, terwijl de overnachtende leiders genoten van hun eerste kopje koffie. Rond half negen kwamen de kabouters er ook weer bij en begonnen de spelers aan een ontspannende wandeling door Koningslust en over het terrein van Savelberg. In de speeltuin werden de laatste restjes slaap weggespeeld en toen de spelers terugkwamen bij de kantine stond de tafel gedekt klaar voor een heerlijk ontbijtje. Hoe hongerig sommigen geworden waren van de wandeling en hoe lekker het was, bleek wel uit het feit dat sommige spelers maar liefst zes broodjes wisten weg te werken. Op deze manier werd een goede bodem gelegd voor de traditionele pinksterwedstrijden tegen de moeders.

Om 10.00 trapten de moeders van de F2-kabouters af tegen hun kroost. Al snel bleek dat de trainingsarbeid en wedstrijden hun effect hadden. De moeders kwamen er niet echt aan te pas. 5-3 was dan ook de terechte uitslag.

Daarna was het de beurt aan de F1-moeders en hun zonen. De moeders van de F1 hadden duidelijk meer ervaring en zetten die ervaring om in daden. Lang ging de strijd gelijk op. Bij de rust een 2-2 stand. Daarna wisten de spelers van de F1 de wedstrijd op conditie te beslissen: 6-3.

Bij de E2 was het spelbeeld duidelijk anders. De moeders waren kansloos tegen het kampioensteam. Dat kwam door de inzet en kracht van de spelers, maar ook door het gebrek aan wedstrijdritme bij de moeders. Zo liep de keeper bij de moeders nadat ze een kans voortreffelijk onschadelijk had gemaakt met de bal in de handen het eigen doel in. De scheidsrechter kon niet anders dan een doelpunt toekennen. Bij een stand van 6-0 kregen de moeders ondersteuning van twee leiders die kennelijk bang waren voor al te grote demotivatie bij de moeders. Die hulp leidde tot een comeback tot 6-4. Daarna ook daar het eindsignaal.

Vrijwel in het eindsignaal kwamen de eerste frietjes van Peet en Ger. Frietjes, frikandellen en bitterballen voor alle F- en E-spelers. Heerlijk smullen na de zware wedstrijden. Een mooie afsluiting van een geslaagde avond, nacht en ochtend.

Rabobank Penalty Bokaal
Afgelopen zaterdag was het dan zover: de finale om de Rabobank Penaltybokaal kon plaatsvinden. We begonnen met de F1, waar Gijs Janssen het tegen Tim Vaessen moest opnemen. Gijs mocht beginnen en liet geen misverstand bestaan over zijn intenties: hij schoot alle 5 de penalty’s erin. Voor Tim de haast onmogelijke taak om dat te evenaren. Tim deed zijn uiterste best maar de teller bleef op 3 steken. Daarmee was Gijs de winnaar bij de F.

Daarna was de E aan de beurt. De E1 mocht beginnen. Clim Peeters herhaalde het kunststukje van Gijs en schoot er ook 5 in. Zijn tegenstander Freek Poulissen probeerde het nog wel maar hij kwam niet verder dan 3 benutte penalty’s. Tot slot was de E2 aan de beurt. De scherpschutters Stan Vaessen en Mike van de Heuvel traden aan. Ze schoten er beide 2 in. Daarna moest er worden afgekaveld en schoot Stan zijn penalty er in, terwijl Mike het net niet meer liet bollen.

Om de winnaar bij de E te bepalen moesten Stan en Clim het nog tegen elkaar opnemen. Clim die nog alles benut had, mikte nu net wat minder zuiver en trapte er 3 achter de keeper. Stan schakelde een tandje bij en liet met 4 treffers Clim achter zich. Daarmee werd Stan de winnaar bij de E.

De finale om de bokaal ging dus tussen Gijs en Stan. Het werd een zenuwslopende  strijd waarbij beide specialisten het vizier niet meer helemaal scherp hadden staan. Gijs trok uiteindelijk met 2 treffers aan het langste eind en werd daarmee de winnaar van de Rabobank Penaltybokaal!Kijk voor alle foto's in het foto album:

2013,mei 18 E/F tegen moeders
Bron: Hay Janssen/PR V.V. Koningslust
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!