De Koningstraat 26
5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4652085

Voor een zestigtal toeschouwers werd de derby Koningslust – BEVO gespeeld op een doordeweekse donderdagavond. In de eerste minuten hadden de gasten uit Beringe een licht overwicht dat echter niet werd vertaald in echte kansen. De eerste echte kans deed zich aan de overkant van het veld voor. In de elfde minuut had BEVO-keeper Nick Steeghs moeite met een kopbal van Koningslust spits Roy Bos, maar ook in de rebound wist Roy niet te scoren. In de minuten die volgden voerde BEVO de druk op de Koningslust verdediging verder op. Met een aantal afstandsschoten probeerden de rood-witten Koningslust-keeper Mick Berkers in de te verschalken. Na enkele afzwaaiers was het Kris Hermans die in de 23e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied met het linkerbeen uithaalde met een schot dat Mick Berkers te machtig was: 0-1.

In de fase die volgde bleef BEVO de bovenliggende ploeg. De thuisploeg werd voortdurend onder druk gehouden en kwam er voetballen niet echt aan te pas. In de 30e minuut veerden de toeschouwers op voor het hoogtepunt van de avond. Een hoogtepunt waarvoor BEVO-spits Sam van Rijt verantwoordelijk was. Zijn magistrale omhaal knalde op de onderkant van de lat en stuiterde terug het veld in. Één minuut later was het dan wel weer raak. Weer was het Kris Hermans die tekende voor het doelpunt. Deze keer schoof hij uit een counter de bal beheerst in het doel: 0-2.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld. BEVO had het betere van het spel en met name Guus Dielissen was in deze fase een waren plaag voor de verdedigers van Koningslust. Dribbelend op snelheid was hij was hij zijn tegenstanders voortduren de baas. Hij was het dan ook die voor de 0-3 verantwoordelijk was. Een schot vanaf de rand van de 16 vloog in het doel van de thuisploeg. Koningslust wist daar ook in de tweede helft niet veel tegenover te stellen. Voortdurend moest het reageren op de aanvallen van de snellere gasten. Nadat Mick Berkers in de 70e minuut nog de 0-4 wist te voorkomen na een snelle doorbraak van opnieuw Kris Hermans, moest hij drie minuten later toch buigen voor weer een snelle aanval van BEVO. Guus Dielissen scoorde weer en was daarmee verantwoordelijk voor het bereiken van de einduitslag 0-4.