SVEB geeft Koningslust het laatste zetje: degradatie een feit

De Koningstraat 26
5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4652085

Op een zonovergoten sportpark de Lust stond Koningslust voor een duidelijke opdracht. Alleen winst tegen de gasten uit Broekhuizenvorst kon degradatie nog voorkomen. Toch waren het de gasten die scherper uit de startblokken kwamen. In de tweede minuut zagen de toeschouwers al een schot van SVEB-aanvaller Steff Hermans dat maar net over de kruising van het doel van Koningslust-keeper Mick Berkers zeilde.

In de fase die hierop volgde, legden de beide ploegen typisch hots-knots-begonia-voetbal op de mat zonder tot echte kansen te komen. In de 20e minuut was het SVEB-uitblinker Toon Gooren die met een afgemeten schuiver in de rechterbenedenhoek de ban brak en tekende voor de 0-1. De Gona-supporters moesten wachten tot de dertigste minuut voordat de thuisploeg een eerste kans creëerde. Met een mooie strakke pass zette Wouter Coolen Roel Ghielen aan het werk. Zijn schot ging echter in het zijnet. In de tegenaanval die volgde, was het Maik Vermazeren die aan de overkant ook zijn schot in het zijnet zag verdwijnen.

Na de rust kwamen opnieuw de blauw-zwarten uit Broekhuizenvorst scheper voor de dag. In de 52e minuut stoomde Toon Gooren weer op naar het doel van Koningslust. Vanuit zijn ooghoeken zag hij Mick Berkers iets te ver voor zijn doel staan en met een subtiele lob maakte hij daar gebruik van: 0-2.

Deze achterstand was voor Koningslust dan toch het signaal om er een schepje bovenop te doen. Wouter Coolen probeerde het met een schot van afstand, maar zijn schot werd door een SVEB-verdediger van richting veranderd en tot corner verwerkt. In het laatste half uur van de wedstrijd bleef de thuisploeg druk zetten zonder tot echte kansen te komen. Aan de overkant bleven bovendien de gasten gevaar stichten uit counters. De laatste kans voor Koningslust was in de 85e minuut voor Lars van Rengs. Zijn vrije trap vanaf 20 meter vloog net over het doel.

Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Grutters voor de laatste keer. De eindstand 0-2. Degradatie voor Koningslust werd daarmee een feit.