...

4e klasse E

20 september 2020 14:30

In een zonovergoten sportpark De Lust mochten de standaardteams van Koningslust en Meijel eindelijk de wei weer in voor hun eerste competitiewedstrijd: een onvervalste Peel-en-Maas-derby.

Voor de aftrap werd een minuut stilte in achtgenomen ter nagedachtenis van GONA-clubman Wie Bos.

Na de aftrap was het Koningslust dat na een kleine twee minuten voor het eerste wapenfeit zorgde: Jurjen Verbong werd middels een steekpass bediend. Zijn schot ging net over. Meijel probeerde zijn voorwaartsen met lange ballen snel te bereiken. In de 6de minuut was dat al succesvol: Lars Joosten scoorde de 0-1 voor Meijel. In de 13de minuut deed Koningslust weer van zich spreken: een voorzet van Roel Ghielen landde op de voet van Roy Bos, die zijn schot net over zag gaan. Meijel bleef voortdurend gevaarlijk. Dat leidde in de 20ste minuut tot een penalty. Hayke Snijders miste namens Meijel deze penalty en Koningslust kwam goed weg. In de 35ste minuut was Koningslust weer gelukkig toen in de schermutselingen voor het Koningsluster doel een Meijel-speler hands maakte. Een minuut later werd een doelpunt van Meijel afgekeurd wegens een overtreding. Aan de andere kant werd Roel Ghielen, andermaal bediend; dit keer door Bram Rongen die was ingevallen voor de geblesseerde Jurjen Verbong. De teller bleef voor Koningslust echter op 0 staan. Meijel daarentegen wist in de blessuretijd van de eerste helft andermaal te scoren. Na slordig balverlies aan de zijde van Koningslust, tekende Jimmy Flipsen voor de 0-2.

Na de thee pakte Meijel de draad weer op waar het gebleven was, maar Koningslust hield het doel schoon. Vinnie Peeters nam het stokje van de geblesseerde Bram Kessels over en deed dat verdienstelijk. Binnen enkele minuten wist Vinnie Roel Ghielen te bedienen, die dit keer het net wel wist te vinden: 1-2. Meijel schakelde nog een tandje bij om tot een passend antwoord te komen: dat leverde vooral gevaarlijke situaties op, maar geen doelpunten. Een verdedigende fout aan Meijel kant werd gelijk afgestraft door Roy Bos die de stand in de 61ste minuut gelijktrok: 2-2. Meijel bleef gevaarlijk, maar dat gold ook voor Koningslust. Een aantal gele kaarten waren daarvan het gevolg. Ondanks 9 gele kaarten en het stevige spel, was het een faire wedstrijd waarin Meijel met veel snelheid speelde en Koninglust zorgvuldiger met de kansen omsprong.