Corona protocol

GonaLogo.png

AANGEPASTE VERSIE:

5 JUNI 2021

We doen ons best om samen de Corona-maatregelen uit te voeren. Daarbij doen we een beroep op de verantwoordelijkheid van alle spelers, ouders en trainers om alle regels te respecteren. Dit in de eerste plaats om Corona te bestrijden, maar ook om consequenties bij het overtreden van de regels te voorkomen. Hieronder hebben we wat zaken voor jullie op een rijtje gezet.

Basisregels

1. Gezond verstand gebruiken staat voorop.
  2. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  3. Houd 1,5 meter afstand (behalve tijdens het sporten waar van toepassing).
  4. Vermijd drukte.
  5. Was vaak je handen.

Toegang sportpark

1. Gewoon via de normale ingang.
  2. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Fiets in de fietsenstalling plaatsen.

Kantine

1. Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de kantine en buitenterrassen tot 22.00u onder voorwaarden open.
  2. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht.
  3. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan.
  4. Zelfbediening is niet toegestaan.
  5. Zowel in de sportkantine als op het terras zijn maximaal 50 personen toegestaan.
  6. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
  7. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden
  8. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan, geen live-entertainment.

Ouders en toeschouwers / bezoekers

1. Toeschouwers / bezoekers zijn op dit moment nog steeds niet toegestaan op het sportpark.
  2. Ouders die kinderen naar het sportpark brengen, dienen na het afzetten of ophalen van de kinderen het terrein gelijk weer te verlaten.
  3. Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld trainers, begeleiders, coördinatoren en bestuursleden.
  4. Ook hier geldt: vermijd drukte en houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Spelers, trainers en begeleiders

1. Neem de gebruikelijke veiligheid-en hygiëneregels voor iedereen in acht.
  2. Pak de bal zo min mogelijk met je handen vast, tenzij je keepershandschoenen aanhebt.
  3. Neem zoveel mogelijk je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
  4. Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt met elkaar.
  5. Voorafgaand, tijdens rustmomenten, langs de lijn en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.
  6. Houd 1,5 meter afstand met spelers van 13 jaar en ouder, tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.

Deelname trainingen

1. Het is voor jeugdvoetballers t/m 17 jaar weer mogelijk om zonder beperkingen te trainen en wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
  2. Senioren (18 jaar en ouder) mogen onderling weer trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging in groepen van max. 50 personen en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen zijn niet toegestaan.
  3. Indien een speler niet wenst deel te nemen aan de trainingen, partijtjes of wedstrijden dient dit vooraf kenbaar gemaakt te worden bij de trainer.

Kleedlokalen, toiletten en douchen

1. Kleedlokalen, toiletten en douches zijn vanaf 5 juni  weer open.
  2. In de kleedlokalen dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden.

Ter referentie staat hieronder een link met de richtlijnen van de KNVB.

Coronarichtlijnen gepubliceerd door KNVB

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!